mandag den 5. juli 2021

Sommerregn

 Endelig blev det også vores tur til regn! Vi blev lige ramt af en ordentlig tordenbyge, som leverede 23 mm i løbet af 20 minutter - så nu kan vi lidt igen!


Jeg har stort set ikke været i haven den sidste uges tid, men jeg skal i gang med at klippe ned i staudebedene - især fjerbusken og nogen storkenæb trænger til en tur med saksen,

Mit såkaldte nye staudebed står i fuldt flor - de selvsåede valmuer, som stammer fra Høneballehaven, tilfører bedet liv og bevægelse. Valmuerne var vældig populære ved vores åben have, og jeg har lovet nogen stykker frø, når den tid kommer.

I bedet står også 2 Jaques Cartier roser, som jeg i år har bundet ned - det har givet så fint et resultat. Der er mange blomster, busken er frodig og tæt og her er ingen bare ben, som der ellers plejer at være.

En anden rose, som vi nyder nu, er Lykkefund - sikke den dufter!

Vi har den som væg ved den overdækkede terrasse - den blomstrer selvfølgelig mest på solsiden, men vi stornyder den og dens liflige duft, når vi får morgenmaden på terrassen om søndagen.

I den nyetablerede del af haven vokser det også til. De gul/hvide sommerblomster er begyndt at vise farve - bedet under de brogede ahorn bliver også mere og mere grønt. Græsplænen til gengæld er ikke helt så villig - i al fald ikke lige der, hvor egetræet stod. Vi har prøvet til et par gange med ny jord, kalk og græsfrø, men lader det ligge for nu og gør et forsøg igen til efteråret.


Hver uge sælger jeg kranse i den lille bod ved Dalekilde - i sidste weekend var det bl.a. denne krans af hvede fra bondemandens marker.Det blev også til små kranse med lodden løvefod - dem er jeg selv ret vild med!

Den kommende uge byder på en tur til Sjælland på besøg, min 2. vaccination, og så gør vi klar til at indhente et udskudt eftergilde! Vores yngste blev konfirmeret i september, men pga. corona har det ikke været muligt at invitere til eftergilde. Det gør vi så nu - det bliver en havefest, hvis vejret arter sig. Derfor er vi ved at finde pavilloner, grill og de kulørte lamper frem - det bliver dejligt at se venner og bekendte i haven igen!10 kommentarer:

 1. Godt I fik regn nu. Valmuerne bliver spredt mere og mere, hvor er det godt. Mine er helt tilbage fra da jeg begyndte at blogge for 10 år siden, nu kommer de så videre hos dig. Jeg fik dem også af en blogven, ja en af dem, der er stoppet igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de valmuer kommer omkring, men de er altså også fine!

   Slet
 2. Ih du milde! Ja, det kan man kalde en byge, men det er så godt for planterne. Her er der også byger og lidt rumlen i baggrunden, og her er vi også nået til det punkt hvor det handler om at skære ned, for at gøre plads til alt det andet der gror. Dit "nye" staudebed med roserne du bandt ned, ser helt overdådigt ud. Jeg har også lagt billet ind på lidt valmuefrø fra Lisbeth:) De er bare flotte.
  Også dit sommerblomstbed ser ud til at komme fint, og græsset - tja-bom-bom - det kommer nok efterhånden.
  Herligt med en lille havefest i den fine have - god fornøjelse!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var skønt med gæster i haven igen. I aften overtager yngste datter pavilloner og kulørte lamper - hun har inviteret til tøsehygge. Så vi tager lige en aften mere med festivitas!

   Slet
 3. Min kommentar er vist væk - hvis der kommer to, så slet den ene.
  Hvor dejligt for dig med regn. Her kom der så meget/lidt, at det blev vådt rundt om parasollen.
  Jeres morgenmadsterrasse er vel nok hyggelig, og jeg kan tænke mig til at der dufter dejligt.
  Dine kranse er så enkle og dermed smukke, og jeg håber, de sælges lynhurtigt, for det er fortjent.
  God tur til Sjælland og god fornøjelse med festforberedelserne. Det er dejligt at det igen kan lykkkes.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har været en dejlig uge med godt selskab på her og der :-) Det er dejligt, det endelig er muligt at mødes igen.

   Slet
 4. Så meget regn på så kort tid kan lave en masse ravage.
  jeg elsker dine kranse, de er så fine og enkle.
  God tur og god fornøjelse med festhalløj.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det har været skønt - og vi tager en lige en aften mere med festivitas i haven - nu var det hele jo kørt i stilling!

   Slet
 5. Det ser virkelig ud til, at du er lykkedes med at nedbinde roser. Sikken blomsterrigdom. Og så har du gjort det, uden at det kan ses, det er vist ikke helt let.
  Hav en god sommer med sjællandstur og fest!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig godt tilfreds med nedbindingen - det fungerer. Det har været en skøn uge med masser af kom-sammen.

   Slet