lørdag den 17. april 2021

Små skridt

I sidste weekend rykkede vi på husbyggeriet i blandt andet snevejr. Der er ikke sket så meget siden, hverken med husbyggeri, havearbejdet eller foråret. Dagstemperaturen er steget, men nattefrosten bider fortsat temmelig meget, så det står lidt i stampe i haven.


Men selvfølgelig sker der lidt. Hyacinterne står i fuldt flor - de er virkelig smukke. Tulipanerne til gengæld bliver ikke til noget i år - et ungt rådyr har slået sig ned hos os, og det har været på rov. Den anden dag var det i haven hele dagen, selv da vi hamrede og regerede i annekset stod det bare og kiggede nysgerrigt på. Det er slet ikke sky, og man kunne godt få tanken, at det er sygt, men det ser sundt og rundt ud. Heldigvis bryder det sig heller ikke om narcisser, dette fine eksemplar er sprunget ud i den hvide bed.

Skovanemonerne har længe stået i store, hvide tæpper - dem er jeg glad for.

Og nu er der også gang i de svovlgule, som jeg hæger om, for det er nogen, jeg har fået af min far. De har krævet ekstra meget omsorg i år, for de står lige der, hvor vi har kørt med store maskiner, revet træer op og plankeværk ned samt lavet nyt bed. Jeg tror ikke, der er nogen i familien, som på nuværende tidspunkt er i tvivl om, hvor de anemoner er - det er i al fald påpeget mundtligt, skriftligt og fysisk indtil flere gange :-) Men de har overlevet - en smule påvirket er de, men næste år skal de nok komme helt fint igen.

Jeg bevæger mig langsomt rundt fra bed til bed i forårsrengøringen. Spejlbassinet er blevet flyttet, det blev for meget med bregnerne, hvor det stod. Det står stadig og spejler hængebirken, bare på den anden side af træet. 

Jeg er nået til pergola-bedet, hvor roserne ser elendige ud. De skal klippes helt i bund. Jeg er begyndt at opstamme rododendronen, som er blevet for massiv. Det er lidt sent, burde være gjort i marts, men jeg håber, det går. Jeg kan allerede se, at det bliver rigtig godt.

Der er sket en smule med annekset, vi har fået isoleret bunden og er ved at lægge gulv. Eller jeg er ikke, men bondemanden og pigerne bøvler efter arbejdstid - så det er lidt ad gangen. Jeg kan ikke deltage, for jeg er gået i isolation pga. nær kontakt med smittet elev. Så jeg holder mig for mig selv og afventer 2 test. Heldigvis kan jeg gå i haven langt fra de andre, så det er planen for i dag. 

9 kommentarer:

 1. Det er i hvert fald dejligt, at du kan gå i haven, mens du er i isolation.
  De gule anemoner er vel nok smukke - og spejlbassinet med den fine hængebirk.
  Sådan et hærgende rådyr har vi også her, hvor både krokus og tulipaner er væk. Men rådyr er jo egentlig søde at kigge på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er guld med haven, når man er nødt til at holde sig for sig selv. Vi synes også, rådyret er så fint, så vi har ikke forsøgt at jage det væk - der er vist plads til os alle sammen :-)

   Slet
 2. Gule anemoner har jeg osse. Men det er ligesom om de har lidt mindre hoveder end de alm. hvide?
  Heldigt du har haven at være i isolation i. Ellers kunne det da godt blive noget træls.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine gule anemoner er også mindre i hovederne end skovanemonerne - de er også knap så blomsterrige, men de er nu også fine :-) Ja, det er dejligt, at jeg kan gå i haven, og at vejret er til det!

   Slet
 3. Nå det er så slemt, så må de selv lave mad, mens du nyder haven.
  Du er hardcore at beskære rhodoerne nu, det er rigtigt, at det er bedst i marts, men så går man jo glip af blomstringen, derfor venter jeg til efter og tager ikke alle grene på et år, jeg deler det lidt op hvert år. Jeg kan godt forstå, at du har passet godt på de gule anemoner, mine blomstrer ikke endnu.
  Øv med stadig nattefrost, det er der ikke her længere, jeg kan også godt undvære det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, de må selv lave mad, handle og rydde op - lige den del er faktisk ok ;-) Jeg er gået til den rododendron, jeg håber, den overlever. Det har hjulpet vældig godt på bedet, synes jeg. Nu kan både hortensiaen og stjenemagnoliaen være der igen, og det har givet luft.

   Slet
 4. Rådyr og corona og nattefrost :-( Det var ikke så lidt. Jeg håber, test 2 er negativ.
  Mine gule anemoner er jeg vist kommet til at grave op sidste år, hvilket er rigtig ærgerligt, for jeg synes, de er små smukke, (selv om de ikke har så fine minder tilknyttet som du har). Jeg skal have plantet nyt.
  God weekend i haven.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er lidt at forholde sig til! I nat har vi ikke haft nattefrost, tror jeg - så krydser fingre for, at vi slipper fra nu. Det ville være godt, for magnoliaen, mirabellerne og æbletræet står på spring!

   Slet
 5. Ja, der blev du sat lidt tilbage med din corona-isolation, øv! Vejret kan vi jo ikke gøre så meget ved, men du får da lavet meget nyttigt i haven stadigvæk, og det ser rigtig godt ud!
  Godt du fik reddet de gule anemoner, de er så fine synes jeg, og de er perfekte som bunddække under gule påskeliljer, hvis det var en mulighed.
  Altså rådyr - der føler jeg virkelig med dig! Jeg synes også de bliver frækkere og frækkere, og de lader sig slet ikke skræmme af vores aktiviteter, så vi burer os inde og håber det går.

  Held og lykke med næste coronatest!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet