søndag den 11. april 2021

Nu rykker det!

Mon I husker, at vi har gang i projekt anneks? At vi har købt et brugt anneks, har pillet det ned og har fragtet det hjem fra Saksild Strand? Og at jeg har været noget bekymret for, om vi har gabt over mere end vi kunne magte? Ved I hvad?

Tadaaa!

Nu står det her - i al fald i grove træk! 

Vi er ikke i mål, men huset er samlet, og taget ligger på - dog er tagdelene ikke monteret, det skal vi have nogle stærke mænd til at hjælpe os med i aften! Derefter mangler der lister, maling, isolering, gulv og terrasse - og et par småreparationer. 

Sådan så byggegrunden ud - huset placeres med ryggen til marken og front mod sydvest. Her stod tidligere et rutsjetårn med en fin blå rutsjebane. Her er skøn eftermiddagssol og udsigt til huset og haven, fordi vi har fældet den store eg i haven.

I påsken fik vi støbt fundamentet, jeg fik placeret underlaget for strøerne.

I denne weekend har det så rykket, for her blev huset samlet, efter at vi fik sat den nederste række af nyt træ (vi har måttet erstatte nogle bjælker pga. råd). 

Da vi først fik begyndt på den reelle samling af huset, gik det tju hej - for væggene er samlet uden skruer og søm - lidt som byggeklodser. Vi har haft udfordringer undervejs, men de er blevet løst hen ad vejen.

Taget, som var skåret op i 2 halvdele, har været den tungeste og sværeste del. Men ved hjælp af en skovl på rendegraveren er det blevet løftet næsten på plads. Den sidste halvdel er kommet op i her søndag formiddag i snevejr! I aften skulle det så gerne manøvres helt på plads - jeg krydser fingre for, at det også lykkes.


Her er udsigten til huset fra køkkenvinduet - det er så hyggeligt! Gyngestativet er lidt i vejen - måske skal det ofres? Jeg venter lige lidt og ser - måske syner alting anderledes, når træerne grønnes, huset er færdigt, og vi får ryddet op?

Huset er til vores teenagepiger og deres venner. Her kan de mødes i stedet for at hænge ud på idrætspladsen og ved diverse bålhytter. Pigerne har travlt med at planlægge indretning, farver og funktion - og vi går efter genbrug så meget som muligt - det bliver sjovt og spændende!
14 kommentarer:

 1. Hold da op I har haft travlt, den største hindring har næsten været vejret i formiddag, det har ikke været sjovt at arbejde i. Det ser godt ud, heldigt det ikke var så svært, nu håber vi, at det går efter planen i aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det snevejr kom lidt ubelejligt! Men taget er kommet på plads, vi har isoleret gulvet og er ved at lægge gulv (det er så ret besværligt...). Jeg er i isolation i disse dage, så jeg kan ikke arbejde med, men bondemanden og pigerne tager lidt ad gangen.

   Slet
 2. Det bliver bare så godt. Jeg kan godt forstå, at pigerne glæder sig til det bliver færdig.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det nemlig - og pigerne synes også, det er hyggeligt at arbejde med - de skal bare lige skubbes lidt i gang :-) Lige nu er vi ved at lægge gulv - det er jo mest efter arbejdstid, så der hygger de derude med deres far. Jeg er i isolation som nær kontakt til en smittet elev, så jeg kan ikke arbejde med.

   Slet
 3. Nøj, hvor ser det godt ud med huset bag kastanjehegnet. Og hvor er det dejligt, at pigerne glæder sig.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, hus og kastanjehegn klæder hinanden :-)

   Slet
 4. Super hus. Og så i snevejr. Kan godt forstå pigerne glæder sig. det ser hyggeligt ud.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det snevejr var træls! Men heldigvis lykkedes projektet :-)

   Slet
 5. I går til makronerne, og det er jo skønt taget kom på inden sneen! Jeg forstår godt pigerne er i fuld gang med indretningsplaner, for det er jo rigtig spændende og hyggeligt. Og ellers ser det da rigtigt ud - det lille hus - hovedet op og benene ned, og alt i rette rækkefølge.
  Tillykke med det foreløbige resultat!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Rigtig rækkefølge - eller tænke kreativt ;-) Vi har gjort begge dele :-)

   Slet
 6. Hvor er jeres børn dog heldige. Det må være så spændende for dem at indrette sig i det lille hus. Det bliver med garanti et trækplaster hvor kvarterets ungdom vil hygge sig.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, vi håber, det vil blive brugt flittigt!

   Slet
 7. Hvor er det blevet flot! Sådan et hus er en gave til hele familien - det kunne vi også godt bruge her hos os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig! Vi kommer alle til at nyde det hus :-)

   Slet