fredag den 7. juli 2017

Jungleagtige tilstande

Netop hjemvendt til en have, som er præget af jungleagtige tilstande! Hækken er meget langhåret, plænen ligeså, i bedene er stauderne væltet og ukrudtet stortrives. Og vi har kun været væk i 5 dage....men haven var heller ikke ferietrimmet, før vi tog af sted.

Vi har nydt dagene i skønne Norge i dejligt vejr og med mange fantastiske oplevelser. Så jeg er fuld af energi til at gå i gang i haven.

Jeg er begyndt midt i det hele - det nye staudebed.


Bedet var domineret af valmuer og afblomstrede stauder, som trænge til at blive klippet ned - og en masse ukrudt.

Nu er bedet trimmet, der er blevet gjort kort proces med alle valmuer, der er klippet og luget. Det er blevet lidt rippet at se til, men andre ting er dukket op og har fået bedre plads.


Nu vil jeg have vanderen sat på, for her er godt nok tørt.


Fra den anden side af bedet ser det lidt bedre ud - her er floks og hestemynte, mens kæmpe verbena og violfrøstjernerne er på vej.

Lige nu er jeg rigtig glad for, at jeg ikke overvurderede min tid og mine kræfter og meldte mig til havefestivalen, for det er haven slet ikke klar til, men måske slipper jeg haveredskaberne et par timer i morgen og tager ud og ser nogen dejlige haver. Indtil da er der nok at tage fat på her på matriklen!

4 kommentarer:

 1. Ja man skal ikke være væk ret længe, før alt i haven har taget overhånd, men godt I fik en dejlig ferie i Norge, inden høsten begynder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, nu kan høsten bare komme an! Heldigvis varer det endnu lidt, før vi når dertil, så feriestemningen kan fortsætte lidt, og haven kan komme i orden.

   Slet
 2. Du var da hurtig til at få haven til at tage sig godt ud igen. Det ser rigtig godt ud i staudebedet. Jeg kan se, du har brugt sankthansurt som kantplante. Jeg er blevet ret vild med kantplanter og tænker, at den er velegnet, da den er smuk på alle årstider.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, der er lang vej til at haven tager sig godt ud igen!! I dag nåede jeg staudebedet + 3 mindre bede samt fik slået plænen. Så må jeg tage kampen op igen i morgen! Men det er jo dejligt at arbejde derude. Jeg så engang i sti kantet med sct hansurt på begge sider - det var så flot. Derfor har jeg lavet kanten her - den går igen i pergolabedet bagved. Udfordringen med sct hans urt her er, at jeg kommer somme tider lidt for tæt på med plæneklipperen, og det kan den ikke li' - grenene knækker.

   Slet