tirsdag den 11. juli 2017

Forventninger

Sådan en fin morgen at komme ud i haven. Diset, mildt og fugtigt efter nattens (sparsomme) regn. Dagens indlæg handler blandt andet om tanker om forventninger.
 


Eftermiddagen i går blev brugt til at fortsætte gennem haven med lugning, nedklipning og oprydning. Så nu mangler jeg stort set kun drivhusområdet - og så lige hækken, forståes!
Formiddagen blev tilbragt i bilforhandlerens gode sofa, mens jeg ventede på, at bilen fik sit første serviceeftersyn. Heldigvis havde jeg medbragt Tante Grøns dejlige bog Cottagehave, så den fik jeg genlæst i løbet af de 2 timer. Så jeg sad der i den sofa og blev endnu engang rørt til tårer over historien om lillesøster og påskeliljerne, blev begejstret for de skønne billeder og optændt af inspiration til min egen have. Så alt i alt blev det en temmelig ok formiddag, selvom jeg ikke var begejstret på forhånd! Jeg havde en forventning om en lidt lang formiddag, men der blev jeg snydt - skønt at give sig tid til at fordybe sig i Tante Grøns fantastiske verden.
 


Sidst på dagen fik jeg en opringning fra en fjern bekendt, om de måtte komme og se min have? Det har jeg ikke prøvet før, men det var da skønt, at nogen kunne have lyst til at dele min have med mig. Så de var på havevandring i aftes, og vi fik en kop kaffe på terrassen, hvor der blev udvekslet erfaringer med mere. Det var rigtig hyggeligt og givende med interesserede og erfarne havefolk på besøg. De undrede sig lidt over, at jeg på forhånd sagde, at min have ikke er noget specielt, men alligevel er haveblogger. Men jeg blogger ikke, fordi min have er særlig fin, spændende eller velplejet - tværtimod - men fordi bloggeriet er et udtryk for min haveglæde, min begejstring over at plante, se noget gro og måske endda lykkes. Her deler jeg mine erfaringer som haveamatør og viser det, som lige nu fylder mig med energi, spørgsmål eller får mig til at sprudle over af lykke! Og så er der jo hele fællesskabet i blogverden, som er uforligneligt og meget givende. 


I haven er der meget, som lever op til mine forventninger - og mere til!
Annabel er ved at lægge an til en overdådig blomstring - den står ved indgangen til haven sammen med yndlingen Løvefod og den brogede vedbend.


I det hvide bed mødes jeg af denne skønhed, som jeg ikke er helt sikker på, hvad er! Jeg har den flere steder, og måske er det gulerod? Det passer i al fald meget godt med placeringen... uanset hvad det er, er jeg vild med de fantastiske skærmblomster!


I tårnet i det hvide bed trives denne klematis, her er den første blomst.


I samme tårn står også rosen her, som blev købt som climbing iceberg, men ikke var det. Denne er svagt lyserød/fersken - og selvom den ikke er hvid, får den lov at blive i det hvide bed, for smuk det er den. Jeg fik 3 climbing iceberg i erstatning fra forhandleren, de er kommet over i pergolaen.


I drivhuset er tomaterne ved at få farve - den første er spist, og vi er utålmodige efter flere! Agurkerne leverer forrygende, og der er mange tomater på planterne i forskellige størrelser og farver!


Udenfor drivhuset er der gang i de mørkerøde dahlia (den ser mere rød ud her end i virkeligheden), snart følger de andre efter.


De sidste valmuer foreløbig er afblomstret, og kornet står gult og er snart klart til høst.


Pillu hilser fra hønseskovbedet, hvor den er kommet sig over sidste års visnesyge og igen blomstrer skønt.

Jeg er lidt vægelsindet i dag! Jeg vil gerne i haven og arbejde, men jeg vil også gerne have mere regn! Det ser desværre ikke ud til en masse mere regn, men hvis den kommer, så er den velkommen - og man kan vel godt vaske vinduer i regnvejr?

6 kommentarer:

 1. Jeg holder regnvejrsdag i drivhuset.. der er altid noget der skal klippes og pilles. Ja regn og regn, det drypper lidt engang imellem. Dit indlæg med en masse skønne blomster minder mig om at min Annabel er afgået ved døden. Tror den er død af alderdom for jeg synes den har stået der altid.

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide at fortrække til drivhuset, når det regner. Det er blevet til at par byger her, men ikke meget - den ene blev jeg dog våd af, for jeg ville være færdig med det, jeg var ved! Så det var jeg selv ude om.

   Slet
 2. Ja regn kan vi godt bruge, det har regnet lidt her, men det bliver nok ikke til ret meget.
  Dejligt med havegæster, det er altid hyggelig, men også rart med en god bog, når du skulle sidde så længe og vente på bilen. Din Annabel er meget fin, og ja det er nok gulerod, de har flotte skærme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ikke så bevendt med havegæster, men det er en stor glæde, kan jeg mærke, når interesserede er med på haverundtur. Jeg lytter og lærer!

   Slet
 3. Hej Frede.Her er der også meget tørt.Men dejlige billeder fra alt det der sker i din dejlige have. Godt med en god bog til ventetiden.
  Min annbelle er også godt i gang.Og det samme er de smukke dahlia.
  Grønt fra drivhuset er bare noget af det bedste.Her nyder jeg også masser af dejlige ærter og jordbær.Har jo sat mit lille gods til salg.Og så må vi se hvor jeg havner henne.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændende med hussalget - og hvad fremtiden bringer. Usikkerheden er ikke så sjov, men jeg er sikker på, pludselig viser der sig en vej, som du bliver glad for.

   Slet