mandag den 2. august 2021

Skøn sommer

 Jeg har holdt ferie - ferie både på bloggen og i haven. Men nu lakker min officielle skoleferie mod enden, så nu skal der steppes op! 

Der er fortsat lidt roser, her er det Therese Bugnet

Vi skal i gang igen! Ikke at vi ikke har lavet noget, der har været havebesøg, udflugter, høst og halmkørsel, fester og begravelse, storbyferie og en smule daseri!

Det har på mange måder været en dejlig sommer, men nu trænger haven til opmærksomhed - faktisk en hel del opmærksomhed. Den tænger til beskæring, nedklipning, lugning - ja, i det hele taget lidt mere orden i kaos! 

Vi høster agurker og tomater - og snart vindruer

Der er fuld gang i sommerblomsterne og drivhuset - det minder efterhånden om en jungle. Stauderne har afløst hinanden i en stadig strøm, roserne har shinet og nu er det græsbedet og sensommerblomsternes tur.Jeg er begyndt at overveje, hvordan udviklingen skal være i den del af haven, som vi begyndte at forny i foråret. Bedet med de hvid/gule sommerblomster var en midlertidig løsning, til efteråret skal der plantes noget blivende. Ligeså skal bedet langs kastanjehegnet have noget mere kærlighed - det er ikke, hvor det skal være endnu. Det er jo det, der er hele ideen og glæden med haven: forbedringer, justeringer og ændringer. Og så at følge resultatet.

Det smukke orangeri i Tambours have

Hen over sommeren er der blevet samlet inspiration gennem havebesøg. Jeg har været i Tambours have, Lille Malund og Lones Landhave - i august har jeg planer om endnu et par haver. Jeg har noget med hjem fra alle haverne - detaljer og sammensætninger, drømme og ideer, men især besøget i Lille Malund var fyldt med inspiration - uha, et dejligt sted!

Vi har også holdt ferie i den lille vejbod ved Dalekilde, men kun et par uger. Nu er vi så småt i gang igen - og der er meget at binde af nu, så det er en fryd!

Krans af rejnfan

Corona-spøgelset har endnu ikke helt sluppet sit tag, men alle på matriklen er vaccineret, - vi er 2, som er færdigvaccineret. I løbet af ferien har nogen af os været i isolation pga. nærkontakt, og vi bliver fortsat testet ind imellem. Men bekymringen er heldigvis lettet, og vi tillader os igen at give kram og hånd, hvis der er stemning for det. Jeg håber, skoleåret kan starte normalt, og at hverdagen kan komme til at ligne noget fra før corona - det ville være så skønt!


Der er ikke tvivl om, at haven, blomsterne og arbejdet med dem er et frirum for mig. Et frirum, hvor jeg lader op, finder ny energi og bearbejder oplevelser, glæder og sorger. Især det at binde kranse virker meditativt og helende, når der er brug for det. Derfor slutter jeg også dette indlæg med denne krans, som jeg lavede til afskeden med en ganske særlig kvinde, som jeg har kendt hele mit liv. Mens jeg bandt den, fyldtes jeg af taknemmelighed for levet liv og kærlighed. 

8 kommentarer:

 1. Ja men så må du i gang igen, jeg tror nu ikke, du slapper ret meget af, men lidt har også ret. Lille Malunds have er spændende, der kan man godt komme mere end en gang, den er inspirerende.
  God arbejdslyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Lille Malund faldt i god smag - både min søster og jeg var ret begejstrede. Jeg har fået lavet lidt i haven, men ikke så meget - der er hele tiden noget andet, som presser på :-)

   Slet
 2. Ja de spændende at komme på besøg i andre haver, der er næsten altid noget at hente. Fif, idèr eller planter.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Det er altid spændende!

   Slet
 3. Det lyder som en rigtig dejlig sommer, så mon ikke batterierne er ladet op til et nyt skoleår. Din have virker ikke forsømt, men jeg giver dig ret i, at der altid er noget at rydde op i, hvis der er gået et stykke tid, hvor haven ikke har fået så meget opmærksomhed. Især kan man udrette en hel del med saksen. Det er et fint billede af drivhuset og den lille terrasse foran. Man får lyst til at slå sig ned der.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det store orangeri i Tambours have var fint - også ude foran. Ja, batterierne er ladet op, og jeg glæder mig til et nyt år!

   Slet
 4. Bedre kan sommeren vel ikke blive under den stadige corona-sky, og jeg tror du har fået en del oplevelser med dig. Skønne kranse! Forstår godt at du bruger haven som dit frirum og at kransebinding kan være meditativt.
  Tænker på hvordan haven tvinger os ind i årstidernes skiften på en god måde, og giver os en god jordforbindelse, selvom det af og til føles som om man bruger et halvt år til at få ting til at gro, og dernæst et halvt år på at skære det hele ned igen:) Men som du siger, bliver der tænkt gode tanker og udklækket nye idéer undervejs, så kreativiteten er med os!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt udtrykt - haven hjælper os til at bevare jordforbindelsen - noget grundlæggende i os, som vi bliver holdt i god kontakt med, når vi bruger haven og nyder årstidernes skiften.

   Slet