lørdag den 7. august 2021

Havebesøg

Lørdagen har budt på et dejligt havebesøg i en fin og særlig have. Vi - yngstedatter og jeg - har været til åben have hos Lotte Bjarke. 

Haven ligger i et meget kuperet terræn og er bygget op i mange forskellige niveauer - nærmest som små terrasser eller øer. Ind imellem er der skov, vildnæs, græsstier og trapper. En meget spændende have at besøge, hvor især den bølgende, naturlige struktur var betagende. Her er ingen skarpe kanter eller snorlige hække, men en have som komplementerer det bakkede landskab i fornem stil, helt naturligt var udsigten ud mod Horsens fjord fra terrassen en konsekvens af den fine udnyttelse af havens beliggenhed. 

Haven byder på mange forskellige planter, træer og masser af skærebede med sommerblomster. Alt sammen i dejlige kombinationer, hvor planterne klæder hinanden. Omkring stuehuset står der flere grupper af krukker med smukt sammensatte blomster og bladgrønt - her er der virkelig kræset for farver og strukturer.

I haven er der flere bygninger, som indgår i havens rum. Der er et anneks i sammenhæng med garagen, brændeskur og et dejligt drivhus med misundelsesværdig høj sidehøjde ved skærehaven! I drivhuset trives agurk, tomater og urter. 

Men det er dog et andet glashus, som er havens pryd. Det er orangeriet, som smyger sig op ad skråningen og består af 2 sammensatte huse. 

Det er virkelig fint - arbejdsområde i det øverste hus, og hyggeområde og brændeovn i det nederste/bageste. 

 

Orangeriet er rustikt indrettet og fyldt af grønne lækkerier og skønne krukker. Samtidig er der et dejligt og velindrettet potteværksted - sådan et sted man kun kan drømme om!

      

Der er åben have igen i morgen - se på bloggen Helt hen i haven

5 kommentarer:

 1. Spændende have - jeg har hørt om Lotte Bjarkes have, det ser godt ud.

  SvarSlet
 2. Jeg har hørt om hendes have. Og set lidt engang imellem på hendes blog. Desværre ligger den noget for langt væk for os til en smuthavetur. Jeg kunne ellers godt tænke mig at se den.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Du viser og beskriver haven så fint. Jeg var der for et par år siden, da orangeriet kun var én bygning. Tilbygningen har jeg kun set på bloggen, men det ser topsuperlækkert ud.
  Mange hilsner Lisbeth

  SvarSlet
 4. Lyder meget stemningsfuldt og på billederne kan man jo også fornemme hvor hyggeligt der er. Lækre drivhuse og megen blomsterglæde! Det må have været en fin oplevelse.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. Tak for turen :-) Lottes have står højt på min ønskeseddel over haver jeg gerne vil se.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet