lørdag den 5. juni 2021

Knivskarpt

 Hele min lørdag har været sat af til have - bare knokle derudaf uden at se på klokken. Det har været fantastisk - og nu er jeg træt! Jeg har luget bede og skåret kanter, og der hvor jeg har været, står det bare knivskarpt!

Her de 2 græsbede, som blev udvidet sidste efterår og plantet til lidt for tidligt på sæsonen. Hvem kunne også vide, vi skulle have så meget frost? Efter en sløv start ser det ud til, at der er liv i alle græsser - nogen mere end andre. Kun den store bronze fennikel, som jeg delte og flyttede herover, er gået til. 

Stien op mod den røde ahorn står fin nu.

Jeg skærer ikke kanter ret ofte - dels fordi det virkelig er et hadejob, og dels fordi jeg ikke er så vild med de der kanter af jord - jeg kan i min egen have bedst lide, når planterne hænger ind over græsset - det ser så frodigt ud. Men nu er det 3-4 år siden sidst, og kanterne trængte til en opstrammer. Så det er jeg i gang med.


Under hængebirken trives hostaerne usædvanligt flot i år - hverken de eller birken har manglet vand. Mon vi fortsat kan have en ordning med sol om dagen og regn om natten - det ville være et drømme-setup! 


Den opstammede rhodo er i fuld gang med at blomstre - under den har jeg plantet hosta - ikke lige det bedste tidspunkt at dele og plante dem, men jeg håber, det går, når jeg holder dem med vand.


Jeg har lavet en aftale med ejeren af en lille vejbod om at lave kranse dertil. Jeg havde premiere i går - og mit bidrag var disse kranse bundet mest af krydderurter. Den nederste er bundet på oregano, men den kunne slet ikke holde sig, så den kom ikke med. Allerede i aftes skrev Louise, at kransen med blomster var solgt - weee - det var skønt! Nu må vi se med resten.

Louise og hendes mand Daniel købte for et par år siden Dalekilde i Randbøldal. Et gammel, lettere forfaldent palæ. Faktisk er hovedhuset fuldstændig rippet indvendigt - der står kun de bare murstensvægge. Det er med andre ord gjort klar til at sætte i stand af tidligere ejer. Og det er noget af en opgave!

Foto: Mette Mørk, Vafo.dk

De vil gerne skabe liv i ejendommen igen og har store drømme om stedet. Foreløbig har de sat et lille stenhus i stand til deres egen bolig, og de arbejder på næste skridt. Sideløbende har de fuldtidsjob, 2 små børn - og så er de også lige i gang med i samarbejde med den lokale borgerforening at skabe en naturlegeplads for hele byen på palæets grund, samt naturligvis en have omkring deres lille hus. Og så har Louise så også lige den her lille bod, hvor hun sælger både egne og andres ting. Jo, her er tale om et par ildsjæle med masser af energi! På Instagram kan projektet og de 2 dejlige mennesker følges på @dalekilde.

I morgen står den på plantemarked i Kolding - ih, hvor jeg glæder mig!


12 kommentarer:

 1. Der er flittige folk, må man sige, utroligt at de kan nå det med fuldtidsjob og to små børn. Men du har nu også været flittig. Mit er slet ikke knivskarpt, det er ikke nemt at nå det hele. Du må hilse i Kolding, jeg får gæster, så jeg bliver hjemme i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig haft den energi og det drive, som de 2 unge mennesker - jeg er fuld af beundring, for jeg oplever dem samtidig som nærværende og med begge ben solidt placeret i jorden.
   Det var så fint i Kolding - plads og ingen trængsel, og jeg fornemmede, at der var god handel i mange boder - jeg fik i al fald købt lidt...

   Slet
 2. Uha sikken flid, både hos dig og de unge folk på Dalekilde!
  Du kan godt klappe dig selv på skulderen efter din lange dag i haven. Det er så skønt når alting står skarpt - bare en gang imellem:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til ALT står skarpt - jeg er i proces og ikke helt i mål, men det skal nok blive fint!

   Slet
 3. Sejt, det er så fint med skarpe kanter. Vi er også næsten færdige med 1 gangs skæring af kanterne. Vi gør det hver 4 uge, så står de altid skarpt og arbejdet er væsentligt mindre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ved, I er flittige kantskærere :-) Og ja, arbejdet bliver mindre, når man gør det ofte - men jeg er bange for, at det ikke kan få mig til at svinge spaden tiere :-)

   Slet
 4. Ja haven står kniv skarp og er meget frodig. Tak for en hyggelig dag . knus søs

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak! Det var dejligt, det lykkedes at få dig ind også ;-)

   Slet
 5. uh du har været flittig, flot have.
  De er søde kransene, lige en værtindegave til en grillaften.
  Så du tør flytte hosta? jeg går og samler mod til at flytte en bregne eller to. Meen med det vejr lige nu, ved jeg ikke om jeg tør. de er ret nye.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er det halsløs gerning at flytte hosta? Det vil vise sig, så plejer der jo ligesom at være afregning ved kasse 1! Jeg håber dog, det går!

   Slet
 6. Glæden over at være færdig med en hadeopgave er heldigvis enorm, så tillykke med det.
  Kransene er simpelthen så fine, og duften må være vidunderlig - sådan en ville jeg gerne have.
  Jeg må sige, at du har fået flittige naboer - I kan give hinanden kamp til stregen.
  Mage hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidste weekend var bare starten på kante-maraton! Den har stået på kanter og lugning hver aften hele ugen - og i dag er jeg endelig i mål med at skære kanter! Til gengæld er alle bede også luget - sjældent det sker i en og samme omgang.
   Kransene duftede fantastisk, men krydderurtekransene har ikke solgt så godt. Til gengæld er kranse med blomster populære.
   Ah, jeg kan ikke følge med i Louise og Daniel - de er i en liga for sig!

   Slet