onsdag den 25. juli 2018

Sommer som da mor var dreng

I år minder sommeren om min barndoms somre, hvor solen altid skinnede, og vi løb med bare ben fra morgen til aften. Dengang vi fik morgenkaffe i haven hver søndag morgen, og familien blev pakket i folkevognen, og vi drog til stranden, hvor alt var fryd og gammen. Det var også dengang, vi cyklede mindst én gang om dagen til det nærmeste friluftsbad 13 km hjemmefra, altid klatrede i træer og byggede huler. Lange dage begravet i gode bøger på et tæppe i haven,  eller sammen med masser af jævnaldrende fra vejen i gang med spark til dåse i de lune aftener eller sjov og ballade med vandkamp ud og ind af haverne. Ikke en sky på himlen - i mere end en forstand. Sådanne somre husker jeg - de lå som perler på en snor - hele min barndom var fuld af den slags somre.
 
Hukommelse er noget sært noget. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg som voksen vil huske denne sommer udelukkende på den måde - men det vil mine børn bestemt. Denne sommer vil stå som et ikon på deres barndoms somre - måske endda som et lige så stereotypt billede, som de mange sommerdage jeg tror, jeg husker.
 
Men der er ingen tvivl om, at jeg vil huske denne sommer! Både dens udfordringer og glæder.
 

Der er heldigvis glæder nok at tage af. Røllikerne klarer sig fantastisk i tørken - de er gode at have i haven i år.


I det nye staudebed er floks og hestemynte gode naboer - den lyse sommerfloks er meget på retur, mens hjortetrøsten er lige på trapperne.


I drivhuset hersker begrænset orden. Jeg har ellers forsøgt at holde stram disciplin, men det er alligevel stukket lidt af. Men jeg nyder i den grad at komme i drivhuset - der er frodigt og meget grønt!


Marken rundt om haven er blevet høstet, så nu er der igen udsyn.


Rapshalmen ligger i lange baner og tørrer, før det skal presses og bruges til naboens køer.


Den gyldne vårbyg er ikke helt klar endnu. Det betyder, at jeg i dag ikke skal være servicecentral for høstfolkene, for kortegen drager videre til andre jagtmarker - for en tid. Så lillepigen og jeg vil se os om efter noget strand og noget vand - for det er jo sommer!

11 kommentarer:

 1. Ja man må sige, det er sommer - lidt for meget efter min og mange andres smag.
  Men godt du får et par fridage nu.
  Mine hjortetrøst ser noget tørre og visne ud, de har ikke fået vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil nyde et fridage - men kender jeg ham ret, så skal der sikkert køres hid og did efter dit og dat!

   Slet
 2. Sjovt som du skriver det: Det var nemlig lige præcis sådan somrene var dengang man var barn! I hvert fald sådan man husker det. Tænk hvis man kunne blive ved med at have sådan en hukommelse med lyserødt filter? :)
  Varme, varme hilsner fra Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der ligger et lyserødt filter over den barndom - gad vide hvornår det forsvandt? I dag har vi ikke fået foretaget os ret meget, men det blev da til en aftenstrandtur, som var ualmindelige dejlig!

   Slet
 3. Åh disse minder og vores barndoms somre og du skriver så malerisk at der er lidt Morten Korch over det. Men det var nu sådan det var :o)
  Denne sommer har da også budt på det mest fantastiske vejr og sikke nogle aftener.
  De mørke rølliker er vel nok smukke og helt nye for mig i den farve, dem må jeg se om jeg kan finde et sted.
  Masser af hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også begejstret for røllikerne - jeg såede dem sidste år i den tro det var etårige sommerblomster, men de er troligt kommet igen, så nu har jeg plantet dem ud forskellige steder i haven. Du kan sagtens få en klump, måske i geografisk have næste år?

   Slet
  2. Tak, ja det vil jeg meget gerne hvis vi husker det :o) de er så smukke.

   Slet
 4. Ja, det regnede aldrig i vores barndom:)) Jeg synes din have ser skøn ud på trods af tørken. Flere af mine rølliker er kun 20cm høje, men jeg vander dem heller ikke. Dejligt, at du kan holde lidt fri fra opvartningen af høstfolkene:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine rølliker har fået lidt vand, idet de står tæt på et par nyplantede roser - det er vist noget ligesom det med regn på præsten og dryp på degnen :-)

   Slet
 5. Sådan var mine barndomssomre også :) Du skriver så levende om det og jeg kan se at flere af de andre nikker genkendende til det, så du har helt ret. Men jeg ved også hvad gør noget af forskellen: Tiden. Der var bare meget bedre tid i vores barndom og ingen virkede til at have så travlt som nu. Hvor er det godt at børnene i år får puttet gode minder i deres kasse, så de også kan huske tilbage til 2018 når de er blevet "gamle".
  Dine røllikker er skønne...
  Fortsat god sommer

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret! Der var mere tid. Men jeg tror også, der var en tilfredshed med hverdagen - en glæden sig over, det man havde, og det man kunne. Man levede nu og her fuldt ud, også mens man arbejdede - og fokuserede ikke så meget på at holde fri, weekender og ferier.

   Slet