lørdag den 14. juli 2018

Fixpunkt

Jeg har arbejdet på mit lange kig de seneste par år - efterhånden synes jeg, det begynder at fungere. Udfordringen er, at der på den ene side er en helt ung hæk, som ikke helt er trådt i karakter, det kommer dog lige så stille.

I går fortalte jeg om, at jeg pludselig kom i tanke om noget, jeg kunne sætte i den ene ende som fixpunkt. Det er et emne, jeg har vendt med mig selv flere gange uden helt at kunne komme frem til noget brugbart. Men pludselig i går kom jeg i tanke om en krukke, som jeg havde i gemmerne. Den ville måske kunne gøre det. Den har oprindeligt stået inde, senere på altanen og derefter gemt og glemt.
 

 
Nu er den kommet til ære og værdighed som fixpunkt i det lange kig.
 
Herunder er samme motiv uden krukke - selvom krukken ikke larmer, gør den alligevel en forskel.
 

 

Det er ikke én, som skriger langt væk, tværtimod blender den næsten ind med omgivelserne - og alligevel er den der.


Den står under magnolien mellem akelejerne.


Farven er ret diskret grågrøn - det passer mig storartet, at den ikke skiller sig ud. Den passer faktisk fint i bedet her med akelejernes blade i samme farveskala.


Faconen minder om en vandkrukke, og mønsteret er enkelt.


Jeg tror, den får lov at blive stående og nyde udsigten her fra. Så må jeg se, om jeg kan finde på noget, den kan spejle sig i, i den anden ende af kigget.

8 kommentarer:

 1. Det er en fin krukke, der passer lige der, og den larmer ikke. Jeg har set en rød stol som fixpunkt, det var for meget efter min smag, men jeg er jo heller ikke til rødt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Et rødt fokuspunkt ville heller ikke gå her, om end det ville opfylde formålet til fulde - men rødt larmer altså også set gennem mine øjne! Jeg er heller ikke til rødt.

   Slet
 2. Kæmpe forskel. Super løsning, der viser, hvor godt fokuspunkter virker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tankevækkende, for den er da ret anonym den krukke, men den gør virkelig en forskel.

   Slet
 3. Det er så godt med den krukke, Aase! Den gør en stor forskel. Sjovt at der af og til ikke skal så meget til. Man skal bare lige finde det helt rigtige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lille ting - stor effekt. Egentlig også mere end jeg havde regnet med - det fungerer. Nu har jeg jo fået blod på tanden til at finde noget til den anden ende!

   Slet
 4. Godt valg:) Det er da bare perfekt, og hvor har den gjort en stor forskel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør en overraskende stor forskel - den krukke ventede simpelthen bare på at blive placeret lige der!

   Slet