lørdag den 13. august 2016

Havemaraton!

Jeg har været til havefestival i dag - også i den grad! Mellemste datter ville med, og hun holdt ud hele vejen! Vi nåede hele 6 haver - 6 skønne, men meget forskellige haver. Her følger nogle af de mange billeder, vi tog.

Vi begyndte ikke ret langt hjemmefra på Gøddingskovvej, Randbøl.
 En stor smuk sø græsende op til skoven - superflot beplantet med stauder, buske og træer

 Der var en kæmpe køkkenhave og denne skønne skærehave
 
Derefter kørte vi til Sejersmosevej, Gadbjerg.
Her var også mange skønne stauder i blandede bede og masser af planter til salg

 Og denne fine 'hæk'  af en hængelærk, som i hver ende også voksede over en pergola til næste haverum - meget virkningsfuldt
 
Så en stor byhave på 2000 m2 i Gadbjerg.
 Meget velplejet have med snorlige græskanter og formklippede træer

 Masser af frugttræer, her i espalier som afgrænsning mellem pryd- og køkkenhave - andre steder i bedene mellem stauderne, sirligt beskåret og løbende klippet, så de ikke blev for store.
 
Så vendte vi næsen mod Ellens have i Billund
Ellen har en del rhodoer, som udmærkede sig med smukke bladformer- og farver - og så var der et stort plantesalg
 
Derfra til Ingers have lige uden for Billund
 Så smukt kan det gøres - med den herligste lyd af rislende vand
 Denne foldblad var superflot
 
Nederst i haven fandt vi denne dam med de smukkeste astilber. Haven er 5000 m2 stor - i aflang facon! Oppe ved huset er haven kun 20 m bred og her i bunden omkring 40 m. Men haven er genialt designet, så den ikke virker smal - der er mange bede med kig på skrå og gange, som leder rundt og giver kig på tværs.
 
Allersidst var vi også i Vivis have (Mit grønne univers) - der glemte jeg at tage billeder, men jeg kommer derud igen på lørdag, så må jeg have fotoapparatet frem, for der er så mange fine vinkler!
 
Hjemkommet med bilen fuld af indkøb - bagsædet var også fyldt.... Det er skønt med plantesalg!

 


 Det har været en dejlig dag - og vi var fyldte med indtryk, da vi kom hjem. Fantastisk, at så mange mennesker har lyst til at åbne deres smukke haver!


6 kommentarer:

 1. Ja det var da lidt af et maraton, bliver man ikke overmæt til sidst, det kan være svært at rumme så mange haver på en dag.
  Tak fordi du tog mig med, jeg har jo ingen chancer, når jeg selv har åben have. Det er nogle flotte haver, du har besøgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi mærkede det først rigtigt, da vi kom hjem - så var vi pludselig trætte! Hvis ikke datteren havde været med, tror jeg ikke, jeg havde taget så mange. Men hver gang vi afsluttede et besøg, mente pigen, vi skulle se endnu en have - hun syntes, det var sjovt. Hun blev nu også voldsomt forkælet alle steder med saft, kage, is og sodavand - samt blommer, tomater og agurk! Og så var det vist mega hyggeligt med alene-med-mor-tid!

   Slet
 2. Hold da op hvor dejlige haver du har besøgt - svært at fordøje så mange på en dag :-) elsker de billeder med vand - den første skovsø er da helt fantastisk og den rislende bæk sætter også drømmende igang hos mig når jeg ser dem.
  Jeg havde kun en på programmet i går, men idag ruller jeg afsted og samler min ældste datter op i Århus og så skal der besøges mindst 2-3 haver :-) glæder mig

  SvarSlet
  Svar
  1. God fornøjelse i dag, det ser ud til at vejret bliver bedre! Mine billeder yder slet ikke de skønne haver retfærdighed, og ja, det var mange haver på én gang. Vi var trætte, da vi nåede hjem!

   Slet
 3. Det var mange haver, men sikkert ikke en for meget. De ser bestemt smukke ud allesammen og det var da sjovt at din datter var med hele vejen. Siger man ikke at man skal skabe haveinteressen tidligt... Alenetid med mor er da heller ikke dårligt.

  SvarSlet
 4. Hej Frede, hvor sejt at nå så mange haver på en dag.Flot at din datter holdt på hele vejen og det lyder til at i har nydt jeres alenetid sammen :o) og hold nu op for nogle store flotte planter du har fået med hjem. Havefestival er altså bare så berigende på alle måder.
  Rigtig dejlig søndag til jer.
  Kh Linda

  SvarSlet