mandag den 3. august 2015

En stille høstlig brusen

Jeg kunne mærke det i haven her til morgen! På solens stråler, måden duggen lå i græsset, duften fra markerne, den stille brise i træerne: det er høst! I dag går det for alvor løs! For bondemanden er der meget at gøre. Der skal skaffes folk, dirigeres. køres halm, mejetærskes og holdes øje med vejrudsigten. Forventningen sitrer i luften.

Turen rundt i haven var lidt anderledes end de andre morgner - man kan mærke det er blevet sommer!
 
Den vilde gulerod i det hvide bed
 
Solhatten er på vej
 
Min eneste hortensia i blomst

Det tætteste jeg kommer på et flammebed

 
Der er rigtig mange brombær i år
 
I skærebedet har jomfruen i det grønne lidt under blæst og regn, men nu ser hun ud til komme sig

 
Også med skabiosen i skærebedet er det sket lidt
 
 I går var jeg forbi kræmmermarkedet på Haughus Gods, og fik disse to billeder med hjem. De er lavet af kaffesække og hænger nu i mit køkken.

15 kommentarer:

 1. Fantastisk beskrivelse af en tidlig augustmorgen, men man skal nok bo på landet for at vide hvad du mener og føler. Senere på dagen kommer så lyden af mejetærsker og traktor og den helt særlige duft af korn og halm. Held og lykke med høsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Rita - nu er vinterbyggen og al den halm, vi skal bruge, i hus - nu venter vi bare på næste afgrøde!

   Slet
 2. Hej Frede.Ja !!! det må være spændende om høsten nu lige lever op til jeres forventninger.
  Utrolig stor forskel der er på vores beliggenhed i landet...................for her har alle mine hortensia stået med blomster næsten en måned.
  Den vilde gulerod er da bare skøn...................den må jeg huske.
  Fine billeder du fik med hjem.
  Rigtig god solskinsdag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja høsten er eksamenstid for bondemanden - og er afhængig af mange faktorer. Det er altid spændende - og hårdt arbejde!

   Slet
 3. Ja der er en særlig stemning, når det er ved at være høsttid, så elsker jeg en cykeltur i stille vejr, luften er helt anderledes her i august.
  Jeg kan desværre ikke få vild gulerod til at gro her, jeg har prøvet flere gange.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, luften i august er anderledes - og det er næsten som om den skifter fra den ene dag til den anden - det er forunderligt!

   Slet
 4. Jeg har også brombær i haven, og jeg glæder mig til de bliver spiselige.
  Der er så hyggeligt ved Haughus Gods. Måske jeg snart skulle en tur derud igen og kigge.
  Fine billeder du fik med dig hjem.
  Håber høsten i år bliver som i håber på.
  God dag til dig.
  Klem Lonni.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haughus er hyggeligt - der var kreativ messe i weekenden, men jeg synes ikke, udvalget af stande var så varieret som sidst. Til september er der livsstils messe - er lidt spændt på, hvad det kommer til at byde på!

   Slet
 5. Og da jeg kom ud i haven ved middagstid, duftede der vidunderligt af tørt græs. Rigtigt augustvejr!
  Brombær har jeg også masser af - og Mirabelle, som nu snart smatter ned over det hele. Hvis det ikke var, fordi de træer er det rene eventyr, når de blomstrer om foråret, ville jeg nu bande dem langt væk.
  Men som jeg lærte som barn: Man kan ikke få alting! Og gule mirabeller smager også godt sammen med solmodne tomater til høstmakrel ..... for slet ikke at tale om Mirabelledesserter bpde med de gule og blå af slagsen.

  Glædelig sommer og god høst
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det lyder til, du er god til at udnytte mirabellerne - her er de mest fugls føde og så selvfølgelig alt det ungerne gider spise!

   Slet
 6. Når høsten skal i hus er luften ladet med spænding og en helt særlig duft :o) Bondemanden og alle hjælperne kører til langt ud på aftenen og nogen gange om natten for nu er det nu :o)
  Lækre billeder du har fået med hjem til køkkenet.
  Rigtig god høst
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - det blev sent! Mandag var blevet til tirsdag, inden jeg kørte den sidste medhjælper hjem. Til gengæld var vinterbyggen og halmen i hus!

   Slet
 7. Høsttiden er så dejlig. Dunken af mejetærskere og bibbene fra fuld-tank-alarmen kan høres næsten hele døgnet. Først når duggen er faldet, og til den er væk igen, bliver der stille. Brølet fra de store halmpressere og rækkerne af gul halm fra vinterbyggen - det er så frodigt og skønt. Jeg må ud med kameraet i eftermiddag :-) Kh, Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det så blandet med høsten. Det er skønt på mange måder, men også en periode som jeg på mange måder ikke bryder mig om...Der er travlt - man kan ikke regne med aftaler - bondemanden kører i højeste gear og kan kun opfatte ord, der handler om høst - alt andet hører han ikke !! Så jeg er alenemor til 3+ Samtidig ligger det i luften, at man bør stå til rådighed som stikirenddreng og helst ikke må forlade matriklen med mindre, man skal hente en dims til en mejetærsker eller en presser i den anden ende af landet - og hele høsten (mindst!) afhænger af, hvor hurtigt man er tilbage igen - selvom dimsen altså først skal bruges i overmorgen ;-)

   Slet
  2. Hehe - det kender jeg godt. I år har vi solgt vores store mark fra, så vi kun har græs nu. Det lettede! Og derfor har jeg tid til at være lyrisk omkring høsten - men jeg elsker nu den summende aktivitet...

   Slet