tirsdag den 3. juni 2014

Træer i haven

Min have er gammel. Jeg overtog den efter min svigermor for mere end 20 år siden. Hun havde da boet her i mere end 45 år. Og før det var der også have her. Det ældste og største træ, en skøn elm, måtte lade livet for snart 10 år siden pga. elmesygen. Den var nok omkring 150 år gammel og har stået her, siden gården blev bygget.
Min svigermor plantede også træer her - og de er blevet store og markante - og jeg elsker dem! Selvom de skaber meget skygge i haven, og selvom der er blade i millionvis i efteråret :-)
Nogen af dem kommer her:


Vandgranen, som er 30 år gammel, og vist egentlig står for tæt på huset
 

 


 Jeg synes, stammen er så smuk
 
 
 
Så er den meget store hængebirk. Jeg aner ikke, hvor gammel den er. Planen er, at den skal stå lidt mere solitært - men det er et større projekt! 
 

 
Også hængebirkens stamme er noget særligt

 
 
Egen her er selvsået, og da jeg kom på gården for første gang for 24 år siden, var den et lille spinkelt træ på knap 3 meter. Min svigermor havde fundet den i noget buskads og plantede den her. Og så siger man, egen vokser langsomt...
 
 
Den giver en velsignet skygge til mit køkken - og jeg kan li' den som den står der med sin fodpose af hosta
 
 
 
Sidst, og både mindst og yngst - den røde løn, som går under navnet Bedstefars træ, fordi min far selv har drevet træet frem fra frø fra et eksemplar i sin egen have
 
 
 


5 kommentarer:

 1. Det er nemlig så dejligt med en gammel have! Og så kender du endda de tidligere ejere. Vi har også en gammel have, og jeg nyder sådan de gamle træer og buske - selv om det ikke er familie der har passet dem.

  SvarSlet
 2. Ja, en gammel have har mange kvaliteter - men der er jo stadig en masse at gøre med at holde buske og træer i arve - ellers overtager de det hele! Men rigtig skønt at der følger lidt historie med i købet!

  SvarSlet
 3. Hvor er dine træer smukke.
  Jeg kan især godt li` vandgranen.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 4. Hvor er dine træer vidunderlige, jeg elsker de forskellige former de har. Det må være skønt at have plads til sådanne pragteksemplarer. Flot med Hosta fod og den røde løn er bare fantastisk! God aften.

  SvarSlet

 5. Skøn med en gammel have..... Vores var også gammel, men der var hverken gamle træer , forårsløg eller andet spændende... Så det hele blev lagt om

  SvarSlet