lørdag den 5. januar 2019

Nyt kamera

Mit gamle kompakt kamera gik død i efteråret. Siden har jeg klaret mig med mobilen, men det har været op ad bakke, for det kamera er ikke ret godt.

Til jul fik familien så et nyt kompakt kamera, som har en makroindstilling - den har jeg leget lidt med i dag.


Det er et kamera med begrænsninger, men det er sjovt at lege med. Palmekålen er så fascinerede i sit udtryk - fantastisk struktur.


Snebær er fine med de små grupper af hvide bær om vinteren. Resten af året skal de bare holdes i ave!


Liljens frøstand er sjov - sikke et filigran der skabes af tråde.


Gyldenris står med fine, bløde frøstande - små pudderkvaste i flok.


Iceberg climbing er endelig ved at takke af - den har blomstret vedholdende og længe.


Der er fortsat meget at lære om det nye kamera, men vi skal nok blive gode venner.

15 kommentarer:

 1. Spændende med nyt kamera, min Iceberg har også holdt længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i al fald dejligt, nu kan jeg igen bruge mere end én indstilling! Vores kamera har længe ikke kunnet zoome, så det var heller ikke godt længere.

   Slet
 2. Flotte makroer, du har taget. Skønt med nyt 'legetøj' :-)
  Hvad er det for et kamera?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er i al fald bedre end min mobil. Det nye kamera er bare et af de billigste- Et Canon IXUS 190. Det er meget lille - mindre end min telefon (dog tykkere). Indtil videre overfører jeg trådløst fra kamera til mobil og derfra via ledning til stationær computer - det er noget bøvl! Der er ikke kortlæser i min computer, så jeg har bestilt et usb-kabel - så tror jeg, det bliver godt!

   Slet
  2. Smart, at det er så småt :-) Jeg bruger også mest mobilen, fordi jeg er lidt utilfreds med mit kompaktkamera. Jeg drømmer om et nyt, men kan simpelthen ikke finde rundt i fotojunglen.

   Slet
 3. Det er nu sjovt - og på en eller anden måde tankevækkende - at se tingene tæt på. Smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, du har ret, man forundres, når man ser tingene tæt på. Jeg er især vild med liljefrøstandene - de der fine tråde er helt fantastiske.

   Slet
 4. Flotte billeder. Jeg har godt nok et ok kamera, men kan ikke rigtig komme igang med at bruge det, det er lettere med telefonen.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemt med mobilen - men kameraet i min mobil er bare ikke ret godt. Så jeg sætter min lid til vores nye kamera :-)

   Slet
 5. Dejligt med nyt camera, selvom en del telefoner også tager virkeligt gode billeder. Sjovt med macro funktion, det kan mit camera ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er mange mobiler, som har et virkelig godt kamera - men bestemt ikke min :-) Makro er sjovt!

   Slet
 6. Sjovt at se tingene så tæt på. Det er små kunstværker.
  Vi ovevejer osse alvorligt at gå ind i den digetale alder med nyt kamera. Det er ved at være et hyr hver gang vi skal have fremkaldt en film.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når man går digitalt, bliver det en anden måde at tage billeder på - men nogen gange savner jeg papirbillederne og albums - det er bare hyggeligt at kigge igennem. De digitale billeder ser vi ikke så tit.

   Slet
 7. Uh, makrofunktionen er fed - også på små kompaktkameraer :) Jeg har stadig mit gamle kompaktkamera, men bortset fra manglende makro, så tager min mobil jo langt, langt bedre billeder, så det er kun den jeg bruger - men den er også købt pga. kameraet. Den havde det bedste mobilkamera, da jeg købte den. (Samsung s9+)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mobil er købt efter pris! Dvs. så billig som mulig, så kameraet har slet ikke haft prioritet, og der mærkes!

   Slet