fredag den 16. november 2018

Fredagssol


Endelig fredag! For første gang i denne uge nåede jeg hjem, mens det endnu var lyst. Dagens sidste lyse timer blev brugt i haven.


Solen var gavmild, og der blev både beskåret pæretræ og ryddet op under den nyplantede bøg. Under bøgen fik jeg plantet yndlingsstauden lodden løvefod, alunrod og hosta. Der blev flyttet en klokkebusk, så der bliver plads til en græssti langs hækken. Det er bare så meget nemmere at klippe hæk - og ikke mindst rydde op bagefter - når der er græs ved hækken. Så med denne sidste stump har jeg en græssti hele vejen rundt. Det var for mørkt til billeder, da jeg var færdig, så de må vente til i morgen.


Jeg har fået en del potter med narcisser og perlehyacinter foræret - de skal plantes under bøgen i morgen. Og så bliver der jo en masse lækre rødlerspotter at gøre godt med!


Nu er alle blade ved at være faldet af mine mange træer - selv magnolien har smidt sine, så den står vist også på sammenrivning af blade i morgen... men nu er det også sidste gang for i år.


Det er de lange skyggers tid - og eftermiddagen får hurtigt ende, men hvor var det skønt at komme ud i solen og den friske luft, om end det blev lidt kort.


Som altid sluttede jeg min havetid i drivhuset, hvor der også er løvfald. Vinen er i fuld gang med at slippe sine blade, og den nysåede salat er spiret.

4 kommentarer:

 1. Godt du nåede at komme ud i dag, her blæste det rigeligt, men det kunne nu ikke holde mig inde. Skønt med sådan en masse rødlerspotter.
  God arbejdslyst med bladene i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde virkelig godt med både luft og sol - de lange dage inden døre har været hårde for både krop og sjæl! Nu går der en uges tid, før næste omgang, og derefter begynder julefreden/travlheden - som man tager det....

   Slet
 2. Herligt med så mange løg og potter.
  Du bliver SÅ glad for græsset langs hækken :-)
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu er løgene i jorden, og jeg har fået lidt mere jord tilført ved hækken - så det bliver godt!

   Slet