lørdag den 1. september 2018

Oprydning og et nyt projekt

I dag har jeg fået ryddet op i drivhuset. Der er blevet klippet grimme blade af både tomater og agurker, og et par planter, som var udtjente, kom ud. Nu er her indbydende igen, og der kan fortsat høstes.


Jeg har ikke været ret meget i haven den sidste uges tid. Sidste weekend var jeg i Finland, og efter jeg er kommet hjem, har der været travlt. Denne weekend er mere rolig, og der bliver tid til både have og afslapning.


Der er stadig mange tomater at høste, og nu er temperaturerne også til, at man kan nyde en stille stund i stolen.

Det med at sidde bliver ikke til så meget. Jeg er endelig kommet i gang med et projekt, jeg startede på for et år siden. Der gik det hele i stå, fordi min mor blev syg, men nu skal der ske noget igen.


Der skal laves en stil igennem mit nemme bed, som indtil nu næsen kun har bestået af buske af forskellig slags. På hver side af den smalle sti skal der her være stauder i blå/lilla. Det er det, som bliver lavet i første omgang - og så selvfølgelig stien.


Her ses projektet fra den anden side, og som det ses, er min røde ahorn blikfang for enden af stien. På denne side skal der laves to bede. Jeg ved ikke, hvornår det bliver, så indtil videre ser det lidt underligt ud med 6 små kvadrater! Jeg havde behov for at få noget flyttet, og det skal stå i disse bede på sigt, så nu er de blevet placeret i det, der engang skal blive bede. Det skal være 2 sensommerbede med bl.a. solhat, græsser, dahlia og hjortetrøst.

Vi har også været på besøg hos pavillonen. I ved, den jeg har fået, og som skal skilles ad og flyttes til min have. Bondemanden ville gerne lige se den, før vi gik i gang, så i dag er der blevet lagt en slagplan. Slaget skal stå næste weekend.


I køkkenhaven er efterafgrøderne kommet op. Det er olieræddiker, som bondemanden havde til overs. De skal sørge for, at jorden er dækket, og graves ned til jordforbedring til foråret.


I lillepigens køkkenhaven blomstrer radiserne smukt - selve radiserne er vist nærmest på størrelse med roer efterhånden!


Sankthansurt er ved at få farve og står her næsten lige så langt, som øjet rækker.


Til slut et billede af skønne Annabelle, som er blevet limegrøn - fantastisk skøn!

9 kommentarer:

 1. Hej Frede
  Det er altid så spændende med nye projekter, og endnu bedre er det når man kommer videre med noget man har været igang med længe.
  Jeg er så imponeret over hvor meget du altid når i haven, det ser simpelthen så godt ud :o)
  Masser af Havehilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Linda - sikke en ros fra få-noget-fra-hånden-i-haven-feen over dem alle! Det er dejligt, når der sker noget, og man synes, det lykkes! Jeg kan mærke, at de 6 kvadrater ikke får lov at stå sådan længe - det huer mig simpelthen ikke...

   Slet
 2. Jeg siger som Linda at jeg er imponeret over din haveenergi! Du når simpelt hen så langt. Jeg er helt vild med de mange sankthansurt der danner en hel bræmme. Den idé tror jeg altså at jeg kommer til at efterligne :-)
  God søndag til jer!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så for nogen år siden et billede af en sti, hvor der var sankthansurt på begge sidder - det var bare så flot! Min blev så en halv, men man kan jo ikke få det hele ;-) Det er en taknemmelig plante, som hurtigt bliver flot og kraftig.

   Slet
 3. Jeg er egentlig ikke så vild med Sct. Hans urt, men jeg må give de andre ret, det ser flot ud, når der er så mange som hos dig. Jeg får besøg af en i dag, som også har mange, men det er de hvide, det er også flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt, du siger det, Lisbeth - jeg er heller ikke så vild med sankthansurt, men jeg er ret vild med stien her!

   Slet
 4. Det er jo det, der er så skønt ved at have en have; man bliver ved med at finde på nye projekter. Selv i en lille have som min er jeg slet ikke færdig med projekter.

  Det bliver spændende at se dine nye bede :)

  SvarSlet
 5. Jeg er da helt vild med radiseblomsterne :-)
  Spændende projekt med bedene. Jeg glæder mig til at se pavillonen.

  SvarSlet
 6. Hello, I went by to say hello, since I've been disconnected from everything for a long time. As always I love your work. That I still think that they are not chapucillas, but great works. A kiss.
  หนังออนไลน์

  SvarSlet