søndag den 11. september 2016

Indian summer

Sikke fine dage vi har haft og ser ud til at få i næste uge. Det fine vejr betyder, at der ikke er sket ret meget i haven - det er alt for tørt til at flytte hæk og stauder. Jeg har plantet lidt i bedet ved pergolaen, det må vandes dagligt - resten må vente lidt endnu.

Men det er skønt med noget indian summer i september. I dag er det fridag for den travle bondemand, og vi ville egentlig gerne til stranden, men vejret er ikke helt med os! Det småregner og er blevet køligere - og når det fine vejr vender tilbage i morgen og de kommende dage, ja, så skal der arbejdes!


Der er smukt i haven netop nu. Nogen steder er der en del ukrudt, og hækken trænger i den grad til at blive klippet. Plænen blev dog slået i aftes - det var allerede tusmørke, da jeg startede, den mellemste gjorde det færdigt - og da plæneklipperen blev kørt i stald, var det faktisk mørkt. Men resultatet er fint!

Det var nyt i år at have tomaterne på den overdækkede terrasse - og det har været en succes! Vi har fået fine tomater. Næste år skulle vi gerne kunne hente tomater i drivhuset, men det ligger lidt stille på den front! Bondemanden har travlt med at så. Jeg har brugt nogen timer på at fjerne rødder og jævne - og drømme drømme!

Drivhus status er sådan her lige nu!

Det hvide bed kan lidt endnu - det er ved at tage form.

Duften af dahlia er bare indbegrebet af sensommer - og de kan li' solen og varmen!

10 kommentarer:

 1. Hvor ærgerligt at I ikke kan nyde jeres fridag ved stranden. Kom til Samsø her skinner solen :) Det er ikke til at plante, når det hele er så tørt, og dog har I fået meget mere vand end os, men det bliver hurtigt tørt igen. Flot ser det ud i haven med nyslået græsplæne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det pyntede på plænen! Vejret blev heldigvis bedre, og vi satte kurs mod stranden. Det var faktisk helt hæderligt! Det var vi åbenbart, de eneste, som syntes, for vi havde stort set stranden ved Juelsminde for os selv.... pigerne var i vandet af flere omgange, og vi andre slikkede sol! På havnen var der sommerstemning med seje biler og store is - så vi har haft en dejlig dag!

   Slet
 2. Ja det er lidt træls for jer der skal på arbejde at det lige er i dag det er lidt småregn og køligere. Jeg er lige blevet færdig med at klippe hæk for mit projekt ligger også stille på grund af varmen og tørken. Det var vist der kom med ideen til at bytte om på de to afdelinger...noget af et arbejde men jeg tror det bliver godt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke så godt at flytte ret meget lige nu, så vi må bare nyde den sene sommer i stedet! Jeg tror også, det kan blive godt med at bytte de 2 afdelinger om, men et stort arbejde! Ja jeg mangler stadig hækken, det er voldsomt, som den er vokset i sommer.

   Slet
 3. Jeg kan godt forstå, du glæder dig til dit drivhus. Det hvide bed ser godt ud:) Hvad er det for en sølvgrå plante, du har som bunddække forrest i bedet? Vi har også tørke her, så jeg må også vente med at omrokeringer af planterf!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den sølvgrå plante i bunden af det hvide bed, er nyresnerle - det er en sommerblomst. Den har bredt sig rigtig godt, men den gør sig også smukt i krukker.

   Slet
 4. Ja, dahliaerne er meget begejstrede for det varme vejr...og det er jeg så også...fordi det betyder jeg har glæde af mine dahliaer et stykke tid endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - jeg håber, mine holder ud til 1. oktober, hvor jeg skal fejre min 50 års fødselsdag! Så krydser fingre!

   Slet
 5. Jeg læste lige at i nåede på stranden :o) det må have været skønt. Der er ikke noget at sige til du drømmer når ser på pletten der hvor drivhuset skal være. Det bliver helt sikkert ganske fantastisk.
  Jeg er ved at plante de roser jeg havde med hjem fra Jas og nogle stauder jeg har fået købt, men det er noget med at vande først og så grave bagefter.
  Rigtig dejlig sommeruger til jer.
  Kh Linda

  SvarSlet
 6. Kære Frede. Dejligt at høre I nåede, at få et strandbesøg med. Her er pløjningen begyndt, og hvis regnen ophører, så såes der rug i morgen. Drivhuset er værd, at vente på, især i de næste måneder, hvor solen vandrer endnu mere sydpå og varmen forsvinder.. De hvide bed er så smukt, dejligt at det gror til. Kærligst Merete

  SvarSlet