søndag den 9. marts 2014

Begyndelsen til et nyt bed

I februar fik vi endelig revet den gamle hønsegård ned. Det efterlod et lille stykke jord, som vi egentlig aftalte bare skulle være græs.

Men i mit hoved voksede ideen om at lave et lille skovbed på arealet. Så jeg gik i gang med at luge jorden for brændenælder og skvalderkål - det blev håndluget ned i ca. 10 cm dybde, og jeg fyldte trillebøren 4 gange med rødder!


Nu er jeg så småt begyndt at planlægge og plante. Der skal være klematis i stativerne, og farveholdningen i bedet skal hovedsagelig være lilla og lyserød. Der skal plantes tæt efter Dalbys forbillede, så der skal findes mange planter - det kommer ikke til at ske på én gang - men hvor bliver det et skønt bed :-)Det gamle hønsehus, som også har været kaninhjem, bliver forfremmet til potteskur - en vigtig funktion!

13 kommentarer:

 1. Meget smart at tænke i højde med det samme - det glemmer man ofte!
  Glæder mig til at se fortsættelsen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stativerne lavede jeg sidste år af en rest rionet manden havde liggende - de stod et andet sted i haven, hvor det ikke fungerede, så det var oplagt, at de som det første blev placeret her!

   Slet
 2. Altid spændende med et nyt bed.... en fordel at bo på landet, så kan jo altid inddrag et ekstra lille areal.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har hegn og buskads nok at tage af, hvis jeg ikke synes, haven er stor nok - som regel holder jeg mig skindet, men lige her lå det lige for:-)

   Slet
 3. Det skal nok blive et dejligt bed! Jeg glæder mig til at se billeder senere på året :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ska' vi ikke sige om et par år? ;-)

   Slet
 4. Hvor spændende, det glæder mig til at følge med i, og måske få lidt inspiration! Går selv med begyndende og realistiske drømme om en lille skovhave, nok ikke i år, men det er tiden for ideer!
  Har også haft fingrene i jorden i dag, også den med brændenælder, er ikke god til handsker, så det er nu, vældig følbart i hænderne;-)
  Hyg og hejsa

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft handsker på - brændenælderne var ikke ret store, men jorden var ret kold at rode i, jeg har været i gang over nogle dage - men det var dejligt at få gjort! Det lyder ikke så rart med dine hænder.

   Slet
 5. Det skal nok blive godt, og det lyder som en god idé med lilla lyserødt bed. Har du forsynet dig med hostaer i Netto, de koster kun en 10´er og de vil gøre sig godt der i skovbedet. De er helt udmærkede, jeg har købt af dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, hosta kan man ikke få for mange af - selvom jeg har mange :-)

   Slet
 6. Hej Frede.Det er da et spændende projekt du er gået i gang med..........glæder mig til at følge det.
  Og som Lisbeth skriver så er hosta en oplagt plante til et skovbed.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg må se, om jeg kan komme indenom Netto i morgen - hosta må der til!

   Slet
 7. Det bliver da et helt fantastisk bed! Enig med Lisbeth god ide med hosta i , det vil være flot.

  SvarSlet